Bellman 6-10


6. Bellman och en rysk och en tysk skulle tävla om vem som hade den minsta pappan. - Min pappa är så liten att han sover i byrålådan, sa rysken - Min pappa är så liten att han sover i en skokartong, sa tysken - Jag har ingen pappa, sa Bellman. Han ramlade ner från stegen och sloh ihjäl sej när han plockade jordgubbar.

7. Bellman gick till drottningen och frågade om hon ville slå vad. - Gärna det, sa drottningen. Vad vill Bellman slå vad om? - Jag slår vad om femti kronor att drottningen har ett födelse märke på högra skinkan! - Det var lättförtjänta pengar, sa drottningen. Så drog hon upp klänningen och drog ner byxorna. - Nu förlorade du femti kronor, Bellman, sa drottningen. - Det kan hända, sa Bellman. Men titta i fönstret. Där sitter kungen och jag har slagit vad med honom om tusen kronor att drottningen skulle visa arselet för mej!

8. Bellman och en tysk och en ryss skulle tävla om vem som hade snabbast tåg. - I mitt land går tågen så fort att man måste skruva fast borden i restaurangvagnen, sa tysken. - I mitt land går tågen så fort att passagerarna måste ha säkerhetsbälte, sa ryssen. - I mitt land går tågen så fort att man måste spika fast målarfärgen, sa Bellman.

9. En norrman, en tysk och Bellman skulle tävla om vem som hade den längsta flagg- stången. - Min är så hög att om man kastar en blomma från toppen, så hinner den vissna innan den kommer ner, sa norrmannen. - Min är så hög att om man kastar ett äpple från toppen, så hinnet det ruttna innan det kommer ner, sa tysken. - Äsch, sa Bellman, det var inget. Min är så hög att om man kastar en baby från toppen så hinner det bli en gammal gubbe innan den kommer ner!

10. Bellman och en rysk och en tysk skulle tävla om vem som hade den längsta flaggstången. - Min flaggstång är så lång att den når upp till molnen, sa ryssen. - Min flaggstång är så lång att den når över molnen, sa tysken. - Min flaggstång är så lång att den petar Gud i arslet, sa Bellman.

Bellman 11-15  >>

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)