Bellman 11-15


11. Bellman och en fransk och en tysk stod och skröt. - Jag fick en bronsmedalj för att jag sparkade en fotboll över ett tvåvåningshus, sa fransken. - Jag fick silver medalj för att jag sparkade en fotboll över ett fyravåningshus, sa tysken. Då sa Bellman: - Jag sparkade en tegelsten över en skyskrapa. Då frågade de andra vad Bellman fick efter det. Han svarade: - Ont i foten.

12. Bellman skulle se en fotbollsmatch, men ville inte betala inträde så han klättrade upp i ett träd. Plötsligt tappade han taget och föll ner. En massa folk sprang fram till honom och frågade: - Hur gick det? Då sa Bellman: - 2-1 till Djurgårn!

13. Bellman och en lapp och en finne skulle ta sig över en å. Där fanns en båt, men den rymde bara en person åt gången. Alla tre lyckades ta sig över på samma gång. Hur gjorde de? Svar: Bellman rodde, lappen satte sig på hans byxknä och finnen på hans näsa.

14. En dansk, en tysk och Bellman mötte en jätte. Jätten sa att de skulle få ge honom varsin order. Om jätten kunde utföra ordern skulle han få äta upp den som gett honom den. Först skulle dansken försöka. Han sa: - Spring runt jorden på en sekund! De hann inte blinka så hade jätten sprungit runt jorden och hunnit tillbaka och så åt han upp dansken. Då förstod tysken att han måste ta i med något ännu svårare. Ha sa: - Spring runt Jupiter på en sekund! Men det inte heller någon konst för jätten. Han kom tillbaka med gott om tid tillgodo och så åt han upp tysken. Nu var det Bellmans tur. Han blev så nervös att han släppte en fis. Samtidigt fick han en idé. Han sa: - Ta fast fisen och måla den grön! Jätten jagde iväg efter fisen men kom aldrig tillbaka.

15. Bellman skulle uppför en backe med en tung skottkärra. När han var nästan uppe välte kärran och Bellman blev så arg att han svor. Just då kom en präst förbi och sa: - Om Bellman svär kommer han aldrig till himlen. Då sa Bellman: - Jag ska inte till himlen, jag ska bara uppför backen!

Bellman 16-20  >>

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)