Roliga Historier/bellmanhistorier/bellman 36 38


36. Det var en amerikanare, en ryss och Bellman som skulle se vem som vågade gå in i en skräckgrotta. Först gick amerikanaren in. Han hörde en röst som sa: - Blodet droppar, blodet droppar. Då blev han rädd och sprang ut. Sen gick ryssen in. Men snart hörde också han en röst som sa: - Blodet droppar, blodet droppar. Då blev han också rädd och sprang ut. Till sist gick Bellman in. Han hörde också rösten som sa: - Blodet droppar, blodet droppar. - Sätt på ett plåster då! sa Bellman

37. Bellman var sjöman och hade en papegoja. En gång blåste det så hårt att Bellman knappt hann med att styra. Då stod han där och höll fast i rodret och sjöng: - Det går i femti knop! Det går i femti knop! Men i den hårda stormen gick båten på grund. Då sjöng Bellman: - Det var en jävla smäll! Det var en jävla smäll! Båten gick sönder och det började läcka in vatten. Då sjöng Bellman: - Sätt en propp i hålet! Sätt en propp i hålet! De lyckades täta hålet och kom lyckligt iland. Bellman gick till en kyrka för att tacka Gud för att de hade klarat sej. I predikstolen stod prästen och rabblade sin predikan med vådlig fart. Då sjöng papegojan: - Det går i femti knop! Det går i femti knop! Då blev prästen så arg att han kastade psalmboken i huvudet på papegojan. Då sjöng papegojan: - Det var en jävla smäll! Det var en jävla smäll! En tant som satt bredvid skrattade så hon gjorde i byxorna. Då sjöng papegojan: - Sätt en propp i hålet! Sätt en propp i hålet!

38. En gång hade Bellman varit hos en slaktare och köpt ett kojuver. Samma dag skulle han åka tåg och då stoppade han juvret i byxorna, men lät en spene hänga ut genom gylfen. Sen satt han och läste en tidning och låtsades som ingenting. Efter en stund kom en flicka och satte sej mitt emot honom. - Ursäkta, sa hon, men det är nåt som hänger ut genom gylfen på dej. - Förlåt, sa Bellman och drog upp kniv och skar av spenen och kastade ut den genom fönstret. Då svimmade flickan. Snart kom en ny flicka och satte sig mitt emot Bellman. Då hade Bellman hängt ut en ny spene genom gylfen. Samma sak hände en gång till och flicka svimmade. Sen kom ytterligare en tredje och en fjärde flicka och Bellman lurade dem på samma vis och bägge svimmade. Till sist kom en femte flicka och sa att något hängde ut ur Bellmans gylf. Då tog Bellman fram kniven och skar av den och sen svimmade Bellman.

Bellman 36-38

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)