Bellman 16-20


16. En gång var Bellman på utflykt. Han satte sig på en brygga och åt en macka. Då kom en polis och sa till honom: - Det är förbjudet att sitta och äta på bryggan. Då sa Bellman: - Jag äter inte på bryggan, jag äter på mackan! En gång när Bellman promenerade i parken kände han att det började trycka på. Han drog ned byxorna och satte sig på en papperskorg. Då kom en polis förbi och sa: - Här dår du inte sitta. Nästa gång åker du in i finkan! Men Bellman kunde inte hålla sej, så han smög iväg till nästa papperskorg. Då kom samma polis igen och körde bort honom. Tredje gången haffade polisen Bellman och tog honom till polisstationen. Där förhörde man Bellman och frågade: - Vad är din pappa? - Frisör. - Vad är din mamma? - Sömmerska. - Vad är du själv då? - Fortfarande skitnödig.

17. En gång ställde sej Bellman att pinka invid ett plank. Då kom en polis och fick se honom. Han sa: - Det där är mot lagen! Då sa Bellman: - Nej, det är mot planket!

18. En gång när Bellman var ute och gick blev han nödig. Han drog ner byxorna och satte sej i en blomrabatt utanför järnvägsstationen. Då kom en stins och sa till honom: - Gå in på toaletten istället för att sitta här i rabatten! Då pekade Bellman på en reklamskylt och sa: - Det står ju där att man ska uttnyttja SJ:s rabatter!

19. Bellman, en tysk och en amerikan skulle simma över Atlanten. Tysken orkade en mil, sen druknade han. Amerikanen orkade två mil, sen drunknade han. Bellman simmade dag och natt i flera veckor. När han hade hundra meter kvar till Amerikas kust sa han: - Hjälp! Jag orkar inte längre! Jag vänder och simmar hem!

20. Det var en norsk som var blind, en tysk som var halt och Bellman som var rullstolsbunden. De mötte en god fe som sa att de skulle få önska sig något. Norsken önskade få tillbaka sin syn och - vips! - så kunde han se. Tysken önskade slippa vara halt och - vips! - var båda benen lika långa på honom. Nu lyssnade båda ör att höra vad Bellman skulle önska. Han sa: - Jag önskar ett nytt hjul till rullstolen!

Bellman 21-25  >>

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)