Bellman 21-25


21. Det var en rysk och en tysk och Bellman som hade hamnat på en öde ö. En dag flöt det iland en flaska med ett brev i, där stod att de fick önska sej vad de ville. Då önskade ryssen att han skulle komma hem igen och - vips! så var han borta! Sen önskade tysken att han skulle få komma hem igen och - vips! så var han borta! Men då tyckte Bellman att det blev så ensamt, sa han sa: - Jag önskar att de andra två kommer tillbaka hit!

22. En gång var Bellman på koloni och alla skulle sova i tält. Det var kallt, så Bellman gick till husmor och bad att få en extra filt. - Jag har bara en filt, sa husmor. Och den är det ett hål i. - Ett hål! sa Bellman. Det skiter jag i! - Då får du inte låna filten.

23. En svensk, en dansk och Bellman skulle prova en förtrollad badbassäng. Bassängen var tom men när man hoppade från trampolinen kunde man önska att den fylldes med vad som helst. Först hoppade svensken. I samma ögonblick som han lämnade trampolinen sa han: - Vatten! så landade han i friskt härligt vatten. Sen var det danskens tur. Just som han hoppade sa han: - Öl! Han plumsade ner i skummande öl och drack i djupa klunkar. Så skulle Bellman hoppa. Men i samma ögonblick som han hoppade såg han att han glömt att ta av sej klockan. - Skit! ropade han och gissa vad han landade i!

24. Bellman och en rysk och en tysk skulle gå genom en spöktunnel. Den som vågade gå igenom hela tunneln skulle få önska sej något av en häxa. Först gick ryssen in, men bara efter ett par meter vände han och kom utspringande, vit i ansiktet. Sen gick tysken in. Han vågade gå lite längre, men senkom han också utrusande, vettskrämd. Till sist skulle Bellman gå in och han blev också mycket rädd, men han klarade av att gå igenom hela spöktunneln. När häxan frågade vad han önskade sej, svarade Bellman: - Ett par rena kalsonger!

25. Bellman bodde på tredje våningen i ett hus. Han brukade stå på balkongen och raka sej. En gång tappade han rakhyveln. Gubben som bodde på andra våningen stod just och pinkade ut från balkongen. Bellmans rakblad skar av snoppen på honom. Efter en stund hördes en röst från nedersta balkongen: - Tack gode Gud för prinskorven!

Bellman 26-30  >>

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)