Obama säger dumma saker


"Vad som slår mig när jag har möten med världsledare, oavsett om det är i Europa eller här i Asien..." - råkar slå ihop Hawaii med Asien under en presskonferens utanför Honolulu, 16e november 2011.

"Mellanöstern är uppenbarligen ett problem som plågat regionen i flera århundraden." - Tampa, Florida 28e januari 2010.

"Reformen vi vill genomföra skulle medföra bättre konkurrens, fler val, besparingar och ineffektivitet i vårt vårdsystem." - yttrande i en debatt tillsammans med läkare, sjuksköterskor och vårdgivare i Washington, D.C., 20e juli 2009

"Det var också intressant att se hur den politiska interaktionen i Europa inte skiljer sig från den i den amerikanska senaten. Det finns mycket -- jag vet inte vad det heter på österikiska -- mygel." - tror att tyska är österikiska, ett språk som inte existerar. Strasbourg, Frankrike 2009-04-06

"Låt mig få presentera er nästa president - er nästa vice president, Joe Biden." - en liten felsägning då han presenterar Joe Biden på deras första gemensamma kampanjmöte i Springfield, Illinois, 23e augusti 2008.

"Hur är läget, Sunshine?" - på plats i Sunrise, Florida.

"Idag, på självaste Memorial Day, då vår nation hedrar sina fallna hjältar - och jag ser många av dessa i publiken här idag - är vår känsla för patriotism extra stark." 

"Nu har jag varit i 57 stater, jag tror att jag har en kvar att besöka." - presidenten kampanjar i Beaverton, Oregon.

"Varför kan jag inte bara få äta min våffla?" - efter att ha fått en fråga om utlandspolitik under ett besök på en restaurang i Pennsylvania. 

"Kom igen! Jag har ju precis svarat på, typ, åtta frågor." - uppretad av journalisternas frågor efter en presskonferens.

"Du är sympatisk nog, Hillary." - under en debatt med demokratiska partiet.

"Om du missat det så inträffade en tragedi i Kansas. Tiotusen människor dog, en hel stad förstördes." - Apropå att en tornado dödade 12 personer i Kansas.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)