De tio dummaste saker politiker någonsin har sagt


Det skulle nog inte kunna finnas komiker utan politiker, vars tal alltid har varit fulla av visdom. Här är vår tio-i-topplista över de dummaste saker som någonsin sagts av politiker över hela världen.

1. "Drottning Elizabeth Taylor". - Thailands premiärminister Banharn Silpa-archa om drottningen av England.

2. "I Iran har vi inte homosexuella som i ert land." - Irans president Mahmoud Ahmadinejad om USA i ett tal till Columbia University.

3. "Jag skulle aldrig göra närmanden mot en kvinna med små bröst." - President Clinton som nekade till att ha utsatt Kathleen Willey för sexuella trakasserier.

4. "Livet har blivit bättre, livet har blivit roligare!" - Josef Stalin. Det ironiska med den här frasen är att han yttrade den just när de undertryck han hade satt igång en masse på trettiotalet hade nått sin topp.

5. "Jag är inte kommunist, och det är inte heller revolutionsrörelsen." - Fidel Castro. Han har även sagt: "Jag är marxist-leninist och kommer så förbli till mitt livs sista dag."

6. "Våra fiender är innovativa och påhittiga, och det är vi också. De slutar aldrig att tänka ut nya sätt att skada vårt land och vårt folk, och det gör inte vi heller."  - George W. Bush, Washington, D.C., 5 augusti 2004.

7. "Det här är en stor dag för Frankrike!" - President Richard Nixon på Frankrikes president Charles de Gaulles begravning.

8. "Jag har nu varit i 57 stater - jag tror att det är en kvar." - Barack Obama på en kampanj i Beaverton, Oregon.

9. "Vi är inte utan framsteg. Vi har lyckats sprida ut fattigdomen jämlikt." - Nguen Co Thatch, Vietnams utrikesminister.

10. Senator John McCain under sin valkampanj till president: "Jag var i Tyskland över helgen och president Putin av Tyskland höll ett av de gamla talen från det kalla kriget när han talade till konferensen där."

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)